image so
image sa
Türkiye  :  0090 (0) 850 455 5505
İngiltere  :  0044 (0) 208 882 8175

Ziyaretçi Akademisyenler/Öğretmenler İçin İngiltere İş Ziyareti Vizesi Başvuru Prosedürü Nasıldır?

Ziyaretçi akademisyenler/öğretmenler için İngiltere İş Ziyareti Vizesi’ne başvuru yapacak olan kişiler olumlu sonuç alabilmek için prosedürlere uygun başvuru yapmalıdır.

Yapılacak olan İngiltere vizesi başvurusundan olumlu sonuç alabilmek için başvuru sahiplerinin uyması gereken prosedürler bulunmaktadır. Dolayısıyla İngiltere İş Ziyareti Vizesine ziyaretçi akademisyen ya da öğretmen olarak 6 aydan kısa süreli olarak İngiltere’de bulunmak amacıyla başvuru yapan kişilerin de başvuruları esnasında uymaları gereken birtakım prosedürler vardır.

İngiltere vizesi başvurusu yapacak olan akademisyenlerin veya öğretmenlerin öncelikle en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekir. Pasaportun geçerlilik süresi Birleşik Krallık’ta kalınacak süreye uygun olarak alınmalıdır. Pasaport başvurusu yapacak olan kişiler bulundukları yerdeki İlçe Nüfus Müdürlüklerine yapılmaktadır.

Birleşik Krallık’ta kalış süresine uygun bir pasaport temin eden kişiler vize başvurusu yapmak üzere ilgili prosedürleri uygulamaya başlayabilirler. Vize işlemlerine başlamadan önce başvuru yapılacak vize türünün doğru belirlenmesi başvurularda oldukça önemlidir. Çünkü yanlış vize türüne başvuru yapmak, yanlış başvuru formu doldurmak gibi nedenlerle vize reddi alan başvuru sahiplerinin sayısı oldukça fazladır. Vize reddi alındığında da maddi açıdan pek çok kayıp yaşanmaktadır. Başvuru sahipleri vize ücretini tekrar yatırarak yeni bir başvuru yapmak zorunda kalmaktadır. Bu nedenle doğru başvuru yapabilmek ve dolayısıyla vize reddi almamak adına CSS & Co Legal Services uzmanları ile iletişime geçerek detaylı bilgi almak ve uzmanlarımızla birlikte başvuru yapmak başvuru sahiplerinin yararına olacaktır.

Vize türünün belirlenmesinin ardından ziyaretçi akademisyen ya da öğretmenlerin danışmanlarımızca sağlanacak olan belge listesine göre başvuruda sunulacak olan belgelerin toplanması, tercüme edilmesi gereken belgelerin tercümelerinin yapılması, belgeler ve tercümelerinden oluşan bir başvuru dosyasının hazırlaması, başvuru ücretinin yatırılmasının ardından da başvuru formunun doldurulması gerekir. Bunların ardından İngiltere Vize Başvuru Merkezi’nden vize randevusu alınmalıdır. Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Bursa, Adana ve Antalya illerinde bulunan İngiltere Vize Başvuru Merkezlerinin birinden randevu alınabilmektedir. Vize randevusuna gününde ve saatinde gidilerek başvuru yapılabilir. Bu randevu esnasında gerekli olan evraklar ve tercümeleri ile birlikte fotoğraf ve parmak izlerinden oluşan biyometrik bilgilerin de verilmesi şarttır. CSS Legal ile irtibata geçildiği takdirde uzmanlarımız başvuru sahibinin yerine pek çok işlemi yapabilmeniz için profesyonel destek sağlayacak olup prosedürlere en uygun şekilde bir başvuru yapılmasını sağlayacaklardır.

İngiltere vizesi türlerinden biri olan İngiltere İş Ziyareti Vizesi başvurusunun karmaşık olduğu bu vizeye başvuru yapacak olan öğrenmen ve akademisyenlerce bilinmelidir. Başvuruları değerlendiren vize memurları en ufak bir hatada veya eksiklikte vize reddi verebilmektedir. Bu nedenle bu başvurularda olumlu sonuç alabilmek için eksiksiz ve hatasız bir dosya ile başvuru yapmak çeşitli kayıplara uğramamak adına oldukça önem taşır. Titizlikle hazırlanmış bir dosya ile başvuru yapılmak isteniyorsa CSS Legal uzmanları ile iletişime geçilebilir.

İngiltere vizesi, İngiltere Ankara Anlaşması Vizesi ve İngiltere Vizesi Retlerine İtiraz (idari itiraz, itiraz davası, itiraz kapsamlı yeniden değerlendirilme başvuruları) başvurularında uzmanlaşmış CSS Legal ile irtibata geçerek İngiltere vize ve göçmenlik hukuku uzmanlarımızla başvurunuzu yapabilir ve her konuda detaylı bilgi alabilirsiniz. Londra, Ankara ve İstanbul ofisleri bulunan CSS & Co Legal Services ile İngiltere Vizesi Danışmanlık Hattı vasıtasıyla iletişime geçebilirsiniz.

Bu sayfa 2880 defa görüntülendi

Ziyaretçi Akademisyenler/Öğretmenler İçin İngiltere İş Ziyareti Vizesi Sıkça Sorulan Soruları