image so
image sa
Türkiye  :  0090 (0) 850 455 5505
İngiltere  :  0044 (0) 208 882 8175

İngiltere Kazanç Elde Edilebilen İş Ziyareti Vizesi Başvuru Prosedürü Nasıldır?

İngiltere Kazanç Elde Edilebilen İş Ziyareti Vizesi başvurusunda İngiltere vize ve göçmenlik yönetmeliklerine göre uygulanması gereken birtakım prosedürler bulunur.

İngiltere Kazanç Elde Edilebilen İş Ziyareti Vizesi, İngiltere'ye 1 aydan kısa süreli olarak İngiltere’de çalışmak ve iş ziyaretinde ücret alabilmek amacıyla puan bazlı İngiltere çalışma/iş vizesi (Tier-2, Tier-5) başvurusu yapmaya ihtiyaç duyulmaması amacıyla başvuru yapılabilen bir İngiltere turist/ziyaretçi vizesi türüdür. Bu İngiltere vizesine başvuru yapabilmek için de başvuru sahiplerinin uymaları gereken bir prosedür bulunur.

İngiltere Kazanç Elde Edilebilen İş Ziyareti Vizesi başvurusu yapacak olan başvuru sahipleri öncelikle bir pasaporta sahip olmalıdır. Geçerli bir pasaportu bulunmayan kişilerin İlçe Nüfus Müdürlüğüne pasaport başvurusunda bulunulması ve bir pasaport temin etmesi gerekir.

Seyahatine uygun geçerlilik süresine sahip bir pasaport çıkartan kişiler, İngiltere vizesi almak için uyulması gereken prosedürlere geçebilirler. Bu prosedürlerden öncelikle yapılması gereken en önemli işlem, başvuru yapılacak olan vize türünü belirlemektir. Bu bağlamda ücret kazanmak üzere iş ziyareti amacıyla gidecek olan biri bu vizenin şartlarını sağladığı takdirde İngiltere Kazanç Elde Edilebilen İş Ziyareti Vizesi başvurusu yapabilir. Her vize başvurusu gibi bu başvuruda da vizenin şartlarının sağlandığını gösteren bazı belgelerin/evrakların başvuru dosyasına eklenmesi gerekir. Örneğin; masrafların nasıl finanse edileceği ile ilgili bir belgenin dosyada mutlaka bulunması gerekir. Hangi belgelerin sağlanması gerektiği kişiden kişiye ve taşınan şartlara göre değişmektedir. İşlemler başladıktan sonra danışmanınız size gerekli belgelerin/evrakların bir listesini verecektir.

Başvurulacak vizenin tüm şartlarının sağlandığını gösteren belgeleri içeren başvuru dosyası hazırlandıktan sonra İngiltere Vize Başvuru Merkezi’nden bir randevu alınarak bu dosya teslim edilmelidir. Başvuru dosyasının yanı sıra biyometrik kayıtlar da teslim edilmelidir. Biyometrik bilgiler, başvuru sahibinin yüzünün yakın plandan çekilen fotoğrafı ile parmak izlerinden oluşur. Bu bilgilerin alınmasının başvuru sürecinin önemli bir parçası olduğu ve mutlaka alınması gerektiği hususuna dikkat edilmelidir. Aksi halde geçerli bir başvuru yapılamayacaktır.

İngiltere vizesi başvurusu yapabilmek yani başvuru dosyası ve biyometrik bilgileri verebilmek için öncelikle randevu alınması gerektiği unutulmamalıdır. Ancak randevu alınmadan önce gerekli belgeler tamamlanmış, tercümeler yapılmış, ilgili başvuru formu doldurulmuş ve vize başvuru ücreti ödenmiş olmalıdır. Bunlardan herhangi birinin eksik olması yanlış veya geçersiz başvuru yapılmasına yol açacaktır. Bu nedenle başvuru öncesi süreç başvuru aşamasından bile önemlidir ve herhangi bir eksiklik ya da hata olmamasına dikkat edilmelidir. Bunlar tamamlandıktan sonra bir başvuru merkezinden randevu alınarak başvuru yapılabilecektir. Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Bursa ve Gaziantep illerinde bulunan merkezlerden hangisi başvuru sahibinin yaşadığı ile daha yakınsa o ildeki başvuru merkezi seçilebilecektir.

İş ziyareti amacıyla İngiltere turist/ziyaretçi vizesi başvurusundan olumlu sonuç almak isteniyorsa belgelerin toplanması, tercümelerinin yapılması, başvuru formunun doldurulması gibi işlemlerin eksiksiz ve hatasız olması gerekir. Bu aşamalarda problem yaşayan ve vize reddi gibi olumsuz bir sonuçla karşı karşıya kalmak istemeyen başvuru sahipleri firmamız uzmanları ile iletişime geçebilirler.

İngiltere vizesi, İngiltere Ankara Anlaşması Vizesi ve İngiltere Vizesi Retlerine İtiraz başvurularında uzmanlaşmış CSS & Co Legal Services İngiltere vize ve göçmenlik hukuku uzmanları ile irtibata geçerek başvurunuzu yapabilirsiniz. CSS Legal ile İngiltere Vizesi Danışmanlık Hattı vasıtasıyla iletişime geçebilirsiniz.

Bu sayfa 1555 defa görüntülendi

İngiltere Kazanç Elde Edilebilen İş Ziyareti Vizesi (Permitted Paid Engagement Visa) Sıkça Sorulan Soruları