image so
image sa
Türkiye  :  0090 (0) 850 455 5505
İngiltere  :  0044 (0) 208 882 8175

İngiltere’de Erken Seçim Sonuçları

İngiltere’de 8 Haziran’da gerçekleşen erken genel seçimlerin sonucunda muhafazakâr parti 318 koltuk alarak çoğunluğu sağlayamadığı için Demokratik Birlik Partisi (DUP) ile koalisyon yaparak hükümeti kurmayı planlıyor.

İNGİLTERE'DE ERKEN SEÇİM

İngiltere’de 8 Haziran’da erken genel seçim yapıldı. Sonuçları bugün öğlen netleşen seçimin sonucunda Muhafazakâr Parti (Conservative Party) 318, İşçi Partisi (Labour Party) 261, İskoç Ulusal Partisi (SNP) 35, Liberal Demokrat Parti (LD) 12, Demokratik Birlik Partisi (DUP) 10, Diğerleri 13 koltuk aldı. Bir önceki seçimlere göre Muhafazakâr Parti 12 ve SNP 21 koltuk kaybederken, İşçi Partisi 29, Liberal Demokrat Parti 4 ve Demokratik Birlik Partisi ise 2 koltuk daha aldı.

İngiltere’de bir partinin genel seçim sonrası hükümeti kurabilmesi için parlamentoda 326 çoğunluğunu sağlaması gerekiyor. Bu çoğunluğu sağlayarak iktidar partisi olamayan Muhafazakâr Partinin Demokratik Birlik Partisi (DUP) ile koalisyon kurması bekleniyor.

Sonuçlar netleşmeden önce çoğunluk sağlanamadığı için Theresa May istifa edecek mi yoksa koalisyon mu yapılacak tartışmalarına Theresa May kendisi açıklama yaparak son noktayı koydu. İstifa etmeyeceği ve Demokratik Birlik Partisi ile birlikte hükümeti kuracağını bildirdi.

İngiltere’de gerçekleşen erken seçim İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkış süreci (Brexit) için oldukça önem arz ediyor. Çünkü AB’den çıkış müzakereleri sürecini kurulacak olan bu hükümet yönetecek. Hükümetin alacağı kararlar da bu süreçte özellikle İngiltere’deki Avrupa Birliği vatandaşları ile İngiltere yerleşim vizesi, Ankara Antlaşması Vizesi gibi vize türleriyle bulunan kişilerin bu süreçte sahip oldukları haklarla ya da ilerleyen süreçte yapacakları vize ve göçmenlik başvurularıyla ilgili değişikliklere yol açacak. Bu değişikliklerin neler olacağı netleştikçe websitemizden bunlara ilişkin haberleri İngiltere Vizesinde Son Gelişmeler bölümünden takip edebilirsiniz. Bunun yanında CSS Legal danışmanlarıyla da irtibata geçerek güncel bilgiler edinebilir ve başvurunuzu profesyonel destek alarak gerçekleştirebilirsiniz.

CSS Legal, 2006’dan bu yana İngiltere vizesi danışmanlığı yapan ve Londra, Ankara ve İstanbul ofisleri ile Türkiye ve İngiltere’de başvuru sahiplerine hizmet sunmakta olan bir danışmanlık şirketidir. İngiltere vizesi, İngiltere Ankara Anlaşması Vizesi ve İngiltere Vizesi Retlerine İtiraz başvurularında uzmanlaşmış CSS & Co Legal Services ile iletişime geçerek İngiltere göçmenlik hukuku uzmanlarımızla birlikte başvurunuzu yapabilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz. CSS Legal ile İngiltere Vizesi Danışmanlık Hattı vasıtasıyla iletişime geçebilirsiniz.

Kaynak: http://www.bbc.com

Bu sayfa 2266 defa görüntülendi

En Çok Okunan Haberler