image so
image sa
Türkiye  :  0090 (0) 850 455 5505
İngiltere  :  0044 (0) 208 882 8175

AB’den Brexit Anlaşması’na Onay!

Avrupa Birliği Konseyi, uzun bir süredir devam eden müzakere sürecinin sonunda İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkış şartlarını içeren Brexit Anlaşması’nı onayladı. Onaylanan bu anlaşma, AB vatandaşlarının İngiltere’de ve İngiliz vatandaşlarının AB ülkelerinde oturum izni, çalışma izni vb. haklarına ilişkin düzenlemeleri de içeriyor.

Brexit Anlaşması AB Konseyi'nden Geçti

Avrupa Birliği Konseyi, İngiltere'nin ve Kuzey İrlanda’nın birlikten ayrılmasını ve gelecekteki ilişkileri belirleyecek olan Brexit Anlaşması’nı onayladı. Anlaşmanın onaylanmasının ardından Konsey, AB Komisyonu ve Avrupa Parlamentosu'na anlaşmanın 30 Mart 2019 tarihi itibarıyla yürürlüğe girmesi için gerekli adımları atma çağrısında bulundu.

AB ve İngiliz Vatandaşlarının Oturum İzni, Çalışma İzni vb. Hakları

Anlaşmada fikri mülkiyet hakları, coğrafi işaretler, tescilli ticari ürünler, kişisel verilerin korunması gibi alanlarda ortak çözümler yer alıyor. Bunların yanı sıra İngiltere’nin AB’den çıktıktan sonra AB ile ilişkilerinin nasıl olacağını düzenleyen Brexit Anlaşması, AB ve İngiltere vatandaşlarının karşılıklı olarak birbirlerine sağladıkları hakları da içeriyor. Yani AB vatandaşlarının İngiltere’de ve İngiliz vatandaşlarının AB ülkelerinde oturum izni, çalışma izni vb. haklarına ilişkin düzenlemeler de bu anlaşma içerisinde yer alıyor. Bu düzenlemelerle AB vatandaşlarının ve İngiliz vatandaşlarının ikamet ettikleri ülkelerde daha önce olduğu gibi yaşamaya, çalışmaya, eğitim almaya ve sosyal haklardan yararlanmaya devam edebilmeleri amaçlanıyor.

Avrupa Birliği Konseyi tarafından onaylanan Brexit ayrılık anlaşmasının Avrupa Parlamentosu ve İngiltere Parlamentosundan da geçmesi gerekiyor. Anlaşmanın İngiltere'de parlamentodan geçebilmesi için 650 milletvekilinden 320'sinin desteği gerekiyor. Eğer anlaşma parlamentolardan geçmezse İngiliz hükümetinin yeni bir ayrılık planı hazırlaması gerekecek.

23 Haziran 2016'da yapılan referandumla AB'den çıkış kararı alan İngiltere ile AB arasındaki müzakere süreci Haziran 2017'de başlamıştı. İngiltere’nin 29 Mart 2019'da AB'den resmen ayrılması planlanıyor. 29 Mart'tan itibaren başlayacak süreçte 21 aylık bir geçiş dönemi olacak.

AB’den Çıkış Ankara Antlaşması Vizesi’ni Nasıl Etkileyecek?

İngiltere ile AB'nin ticaret, güvenlik ve dış politika konularında işbirliği yapacaklarının belirtildiği Brexit Anlaşması’nın onaylanması sonrası AB ekonomik ilişkilerinde Türkiye açısından büyük önemi bulunan Ankara Antlaşmasının akıbetinin de ne olacağı da en çok merak edilen hususlar arasında yer alıyor. İngiltere’de bu kapsamda halihazırda bulunan ve gelecekte başvuru yapmayı düşünen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını ilgilendiren bu konuyla ilgili henüz netleşen bir husus bulunmamaktadır.

Ankara Antlaşması Vizesi başvurusu yapacak olan kişiler, web sayfamızda yer alan İngiltere Vizesinde Son Gelişmeler kısmını takip ederek ilerleyen süreçte netleşen hususlara ilişkin bilgileri alabilirler. Bunun yanı sıra İngiltere Göçmenlik düzenlemeleri, mevzuatı ve uygulamaları alanında uzmanlaşmış CSS Legal danışmanları ile iletişime geçerek de detaylı bilgi ve başvurularında profesyonel destek alabilirler.

CSS Legal, 2006 yılından bu yana vize danışmanlığı yapan ve Londra, Ankara ve İstanbul ofisleri ile Türkiye ve İngiltere’de İngiltere vizesi başvuru sahiplerine hizmet sunmakta olan bir danışmanlık şirketidir. İngiltere vizesi, İngiltere Ankara Anlaşması Vizesi ve İngiltere Vizesi Retlerine İtiraz başvurularında uzmanlaşmış CSS Legal ile iletişime geçerek uzmanlarımızdan detaylı bilgi alarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. CSS & Co Legal Services ile İngiltere Vizesi Danışmanlık Hattı vasıtasıyla iletişime geçebilirsiniz.

Bu sayfa 1420 defa görüntülendi

En Çok Okunan Son Gelişmeler