image so
image sa
Türkiye  :  0090 (0) 850 455 5505
İngiltere  :  0044 (0) 208 882 8175

İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi (İş Kurma Vizesi)

İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi (İş Kurma Vizesi), 18 yaş üstünde olan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının başvuru yapabildiği, İngiltere’de iş kurma izni veren bir İngiltere vizesi türüdür.

Ankara Anlaşması (European Community Association Agreement-ECAA), 1963 yılında Türkiye ile dönemin Avrupa Birliği ülkeleri arasında imzalanmış olan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına İngiltere'de iş kurma izni ve sonrasında vatandaşlık almaya kadar varan pek çok hak tanıyan bir anlaşmadır. Bu anlaşma, taraf ülkelere 1963 itibarıyla var olan kanun, yönetmelik ve uygulamaların, antlaşmaya imza atan ülkelerin vatandaşları için ilerleyen dönemlerde değiştirilmeyeceği garantisini vermiştir.

1973'te Avrupa Birliği’ne katılan İngiltere, Ankara Anlaşması'nı da kabul etmiş oldu. Dolayısıyla o dönemde İngiltere'de geçerli olan kanun ve uygulamaların ilerleyen yıllarda değiştirilmeyeceğini taahhüt etmiş oldu. İngiltere'de o dönemde geçerli kanunlar, yabancıların İngiltere'de işyeri açmasında şu anki puan bazlı sistemin uygulandığı İngiltere Girişimci Vizesi kadar zor şartlar istemiyordu ve nispeten daha kolay olan bu şartları sağlayan kişiler İngiltere'de kendi işini kurup süresiz oturum iznine sahip olabiliyordu. Dolayısıyla Ankara Anlaşması Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının günümüzde o yıllardaki şartlarda iş kurabilmesini güvence altına almıştır. Bu sayede ilerleyen yıllarda ağırlaştırılan şartlardan etkilenmemesini sağlamıştır.

İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi (İş Kurma Vizesi), Birleşik Krallık’ta iş kurmak isteyen ve 18 yaş üstünde bulunan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının başvuru yapabildiği bir İngiltere vizesi türüdür. Bu vize ile İngiltere’ye gidip iş kurduktan sonra vize uzatmaları ile toplamda 5 yıl bulunan kişiler sürekli oturum başvurusu, sürekli oturum iznini aldıktan 1 yıl sonra da İngiltere vatandaşlığı başvurusu yapabilmektedir.

Ankara Antlaşması Vizesi

Ankara Anlaşması kapsamında İngiltere vizesi başvurularında İngiltere Girişimci Vizesi gibi diğer iş kurma izni veren vizelerde olduğu üzere standart puan bazında başvuru şartları yoktur. Bu vizenin kendine özgü şartları şunlardır;

  • İngiltere'de yapılacak işin serbest meslek sahibi olarak yapılacak olması ve bu işin objektif bir biçimde "serbest meslek" olarak değerlendirilebilecek olması gerekir.
  • Serbest meslek sahibi olarak İngiltere'de yapılmak istenen iş alanı ile ilgili mesleki yeterliliğe sahip olmak, bir diğer Ankara Anlaşması kapsamında İngiltere vizesi başvuru şartıdır.
  • İşi başlatabilecek ve kâra geçmeye başlayana dek İngiltere'deki hayatı idame ettirebilecek seviyede sermayeye sahip olunması ve bu paranın kaynağının açıkça ispat edilebiliyor olması da İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi (İş Kurma Vizesi) başvurularında aranan şartlardan biridir.
  • Başka bir kişiye ihtiyaç olmaksızın işini yapabilecek ve yaşamını idame ettirebilecek seviyede İngilizce bilmek gerekir.
  • İngiltere'de yapılacak işin, başvuru sahibinin ve varsa aile bireylerinin (eş ve çocuklar) yaşam masraflarına yetecek miktarda kâr getirmesi şarttır.

İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi (İş Kurma Vizesi) başvuruları, karmaşık yapıda olan başvurulardır. Bu nedenle titizlikle hazırlanacak olan bir başvuru dosyası ile başvuru yapılmalıdır. Başvuruları değerlendiren vize memurları en ufak bir hatada veya eksiklikte vize reddi verebilmektedir. Bu nedenlerle bu başvurularda vize danışmanlığı almak oldukça önem taşır.

İngiltere vizesi, İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi ve İngiltere Vizesi Retlerine İtiraz başvurularında uzmanlaşmış CSS & Co Legal Services ile irtibata geçerek İngiltere vize ve göçmenlik hukuku uzmanı olan danışmanlarımızla birlikte başvurunuzu yapabilir ve her konuda detaylı bilgi alabilirsiniz. Londra, Ankara ve İstanbul ofisleri bulunan CSS & Co Legal Services ile İngiltere Vizesi Danışmanlık Hattı vasıtasıyla iletişime geçebilirsiniz.

Bu sayfa 13786 defa görüntülendi

İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi (İş Kurma Vizesi) Sıkça Sorulan Soruları