image so
image sa
Türkiye  :  0090 (0) 850 455 5505
İngiltere  :  0044 (0) 208 882 8175

İngiltere’ye Gittikten Sonra Biyometrik İkamet İzni (Biometric Residence Permit) Almak

Biyometrik İkamet İzni (Biometric Residence Permit), vize başvurusu olumlu sonuçlanan başvuru sahiplerinin İngiltere’ye giriş yaptıktan sonra bazı kişisel bilgileri, göçmenlik statüsü ve sahip olduğu hakları (çalışma, eğitim, sosyal yardım, sağlık vb.) göstermektedir.

biyometrik ikamet izni

Biyometrik İkamet İzni (Biometric Residence Permit), İngiltere’ye 6 aydan uzun süreyle gitmek üzere yapılan vize başvuruları, İngiltere’de vize uzatmaları (6 aydan uzun) ya da oturum başvuruları, vizeyi yeni pasaporta transfer etme başvuruları ve İçişleri Bakanlığından seyahat belgesi çıkarmak üzere yapılan başvurular için gerekmektedir. Ayrı olarak bu izne başvuru yapılmasına gerek bulunmaz. Başvurusu olumlu sonuçlanan başvuru sahipleri otomatik olarak bu izni almış olacaktır.

Vize ya da göçmenlik başvurusu esnasında başvuru evrakları ile birlikte biyometrik bilgilerin de verilmesi gerekmektedir. Fotoğraf, parmak izleri ve imzadan oluşan biyometrik bilgiler Biyometrik İkamet İzni’nde gözükecektir. Biyometrik İkamet İzni (Biometric Residence Permit)’nde biyometrik bilgilerin dışında başvuru sahibinin adı, doğum tarihi, doğum yeri, çalışma hakkı, göçmenlik statüsü, devlet sosyal yardımları, sağlık hizmetleri vb.nden yararlanıp yararlanamayacakları vb. hususlar da yer almaktadır.

İngiltere vizesi başvurusunu İngiltere’den yapan kişiler Biyometrik İkamet İzni’ni posta yoluyla alacaklardır. Yani postaneye gidip almalarına gerek kalmaz. Başvurusunu İngiltere dışındaki bir ülkeden yapan başvuru sahipleri ise bu izni İngiltere’ye giriş yaptıktan sonra bir postaneden almalıdırlar. Vize başvurusunda belirtilen İngiltere’ye giriş yapılacak olan tarihten itibaren 30 gün içerisinde İngiltere’ye giriş yapılarak bu iznin alınması gerekir. Eğer kişi bu 30 gün içerisinde İngiltere seyahatini gerçekleştirmezse yeniden İngiltere vizesi başvurusu yapması gerekecektir. CSS Legal şikayet oluşturabilecek bu konu hakkında önceden uyarıda bulunur.

Birleşik Krallık’a giriş yaptıktan sonra ise 10 gün içerisinde postaneye gidilerek izin alınmalıdır. Aksi bir durumda kişiler ceza alabileceği gibi vizelerinin iptali ile de karşı karşıya kalabilirler.

İkamet izninin hangi tarih aralığında alınabileceği ve hangi postaneden alınabileceği başvuru sahibine gönderilen karar mektubunda bildirilecektir. Bu izni alırken kişinin yanında karar mektubuna ek olarak pasaport veya seyahat belgesinin de olması gerekir. Biyometrik İkamet İzni (Biometric Residence Permit)’ni başka bir postaneden alabilmek de mümkündür. Ancak bunun için ekstra bir ücret ödenmesi gerekir. Ayrıca kişinin hasta veya alamayacak bir durumda olması ya da 18 yaşın altında olması halinde bir başka kişi de onun yerine bu izni alabilecektir.

İkamet izni alındıktan sonra kişinin adresinde, kişisel bilgilerinde ya da durumlarında ilerleyen tarihte değişen herhangi bir husus olması durumunda bunun bildirilmesi gerekir.

Türkiye ve İngiltere’den yapılacak olan her türlü başvuru hakkında CSS Legal yorum ve analiz uzmanları ile iletişime geçerek bilgi alınabilir. Firmamızdan danışmanlık alarak olumlu sonuç alma ihtimalinin arttırılabileceği bir başvuru yapılabileceği gibi bazı başvurular için gerekli süreler kaçırılmadan başvuru yapılabilmesi sağlanmış olacaktır.

İngiltere vizesi, İngiltere Ankara Anlaşması Vizesi ve İngiltere Vizesi Reddine İtiraz (idari itiraz, ifade değişikliği, itiraz kapsamlı yeniden değerlendirilme başvurusu) başvurularında uzmanlaşmış CSS & Co Legal Services ile irtibata geçerek İngiltere vize ve göçmenlik mevzuatı/uygulamaları uzmanlarımızla başvurunuzu yapabilir ve her konuda detaylı bilgi alabilirsiniz. Londra, Ankara ve İstanbul ofisleri bulunan CSS Legal ile İngiltere Vizesi Danışmanlık Hattı vasıtasıyla iletişime geçebilirsiniz.

Bu sayfa 6038 defa görüntülendi