image so
image sa
Türkiye  :  0090 (0) 850 455 5505
İngiltere  :  0044 (0) 208 882 8175

İngiltere Vizesi Başvuruları Reddedildiğinde İtiraz Başvurusu Yapmak

İngiltere vizesi başvurusu reddedildiği takdirde bazı vize türlerinin başvuruları için vize reddine karşı itiraz hakkı bulunmaktadır.

İngiltere vizesi başvurusu reddedilen başvuru sahiplerinin bu redde karşı itiraz hakkı bulunabilmektedir. Vize reddi alan başvuru sahibine gönderilecek olan ret mektubunda vize başvurusunun reddine itiraz edip edemeyeceği bildirilecektir. Eğer kişinin başvurduğu vize türü için bir itiraz hakkı tanınmış ise vize başvurusunun reddinin tekrar incelenmesini ret mektubunda belirtilen süre içerisinde talep edebilecektir. CSS Legal şikayet konusu olan vize başvuru reddi için yapılacak itirazların başvuruları sürecinde kaliteli danışmanlık hizmeti sunar.

Vize reddi alan kişilere tanınabilen itiraz hakkı üçe ayrılmaktadır: itiraz davası (appeal), idari itiraz (administrative review) ve itiraz kapsamlı yeniden değerlendirilme (re-consideration) olmak üzere üçe ayrılmaktadır.

İtiraz Davası (appeal), tam kapsamlı itiraz hakkı olup İngiltere Göçmenlik Mahkemesine dava açarak kullanılabilen bir itiraz hakkıdır. Kişinin ret mektubunda böyle bir hakkının olup olmadığı ve bu hakkı ne kadar süre içerisinde kullanabileceğine ilişkin detaylar yer alacaktır. Bu hakkı kullanabilmek için CSS Legal yorum ve analiz uzmanlarıyla iletişime geçilmesi prosedürlere en uygun şekilde başvuru yapılabilmesinin önünü açacaktır.

 

itiraz başvuru

İdari İtiraz (administrative review), başvuruyu değerlendiren vize memurunun hatalarına karşı doğrudan idareye yapılabilen bir itiraz türüdür. Bu itiraz türünde başvurunun reddinin tekrar incelenmesi, İngiltere dışından yapılan başvurularda İngiltere Konsolosluğuna, İngiltere içinden yapılan başvurularda ise İçişleri Bakanlığına (Home Office) başvurarak istenebilir.

İtiraz Kapsamlı Yeniden Değerlendirilme Başvuruları (re-consideration) ise İngiltere dışından yapılan başvurularda İngiltere Konsolosluğunun, İngiltere’den yapılan başvurularda da İngiltere İç İşleri Bakanlığının (Home Office) kararlarının tekrar incelenerek karara bağlanması talebinin yapılabildiği itiraz kapsamlı bir başvurudur. Bu başvuru, idari itiraz ya da itiraz davası gibi bir itiraz hakkı olmayıp başvuru sahibinin vize reddi alması sonrasında yeni/ek belgelerle itiraz kapsamlı yeni bir vize başvurusu yapmasını sağlamaktadır. Bu başvuru, itiraz kapsamlı başvurunun yenilenmesi ve yeniden değerlendirilmesi talebidir. Bu başvuruyu gerçekleştirmek üzere CSS Legal’in uzman danışmanları ile iletişime geçilmesi yeniden vize reddi almamak adına yararlı olacaktır.

İtiraz davası (appeal), idari itiraz (administrative review), yeniden değerlendirilme (re-consideration) başvurusunu gönderilen ret mektubundaki süreler içerisinde kullanacak olan başvuru sahipleri CSS Legal uzmanları ile iletişime geçerek olumlu sonuç alma ihtimalini yükseltebilecekleri bir başvuru yapabilirler.

İngiltere’ye gitmek üzere yapılan vize başvuruları ve vize reddine itiraz başvuruları oldukça dikkatli hazırlanması ve hassasiyet gösterilmesi gereken başvurulardır. Bu nedenle yapılacak başvuruların bir uzman danışmanlığında yapılması olumlu sonuç alma ihtimalini yükseltmek için oldukça yarar sağlayacaktır. Türkiye ve Londra ofisleri bulunan firmamız, İngiltere Göçmenlik Mevzuatı/Uygulamaları alanında uzmanlaşmış kadrosu ile her iki ülkede yapacağınız tüm vize ve göçmenlik başvurularında başvuru dosyasının incelenmesi, eksik olan hususlarda başvuru sahiplerine bilgi verilmesi, sorunların çözümü için yapılabileceklerin belirlenmesi noktasında danışmanlık hizmeti vermektedir. 

İngiltere vizesi ve İngiltere Vizesi Reddine İtiraz başvurularında uzmanlaşmış CSS & Co Legal Services ile irtibata geçerek İngiltere vize ve göçmenlik mevzuatı/uygulamaları uzmanı olan danışmanlarımızla birlikte başvurunuzu yapabilir ve her konuda detaylı bilgi alabilirsiniz. Londra, Ankara ve İstanbul ofisleri bulunan CSS & Co Legal Services ile İngiltere Vizesi Danışmanlık Hattı vasıtasıyla iletişime geçebilirsiniz

Bu sayfa 9524 defa görüntülendi